skip to Main Content

Specialist in nek, rug en bekken

McKenzie methode®

  • Ischias (uitstralende pijn vanuit de rug naar één of beide benen)
  • Gewrichtspijn in de heupen of billen, schouders of bovenarmen
  • Moeite met buigen als gevolg van stijfheid of pijn in de onderrug
  • Pijn die begint in de rug of de nek en lijkt te verspreiden naar de billen of schouders
  • Wisselende tintelingen of gevoelloosheid in de voeten of handen
  • Zeurende pijn in de ellebogen of knieën, die niet verbeteren door een behandeling van deze gewrichten

Je kunt hier direct een afspraak voor McKenzie in de online agenda plannen.

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk?

Een McKenzie therapeut is opgeleid om je klacht in
kaart te brengen, je te helpen begrijpen hoe je zelf je
pijn en/of stijfheid kunt verminderen.

Eerste afspraak: symptomen gedetailleerd in kaart brengen

MDT begint met een intake waarbij je symptomen gedetailleerd in kaart worden gebracht. Daarna wordt gevraagd om een aantal bewegingen te doen en/of bepaalde houdingen aan te nemen.

Het belangrijkste verschil met de meeste andere evaluaties is het gebruik van herhaalde bewegingen in plaats van één enkele beweging.

De manier waarop jouw symptomen en jouw beweeglijkheid veranderen tijdens deze herhaalde bewegingen, voorziet de therapeut van informatie die hij kan gebruiken om tot jouw mechanische diagnose te komen.

Behandeling: aan de slag met oefeningen

Met behulp van de informatie uit het onderzoek, worden specifieke oefeningen voorgeschreven. En krijg je advies over houdingen die je tijdelijk moet vermijden of juist tijdelijk moet gaan aanhouden.

Indien nodig zal de therapeut het oefenen met manuele technieken ondersteunen totdat je zelf aan de slag kan. Het doel is om je zo effectief mogelijk te behandelen in zo weinig mogelijk sessies.

Oefeningen die je vijf of zes keer per dag kan uitvoeren, hebben in een kortere periode een grotere effectiviteit dan een behandeling één of twee keer per week door de therapeut.

Effectieve aanpak

De nadruk ligt op jou, de patiënt, die actief wordt betrokken. Dit kan het aantal bezoeken aan de praktijk minimaliseren, waardoor je tijd en geld bespaart. Uiteindelijk kunnen de meeste patiënten zichzelf succesvol behandelen.

Wat is de McKenzie methode?

De McKenzie Methode® ook bekend als Mechanische Diagnose en Therapie® (MDT)  is een internationaal geprezen methode voor onderzoek en behandeling van pijn aan de wervelkolom en ledematen. Het is ontwikkeld door fysiotherapeut/kinesitherapeut Robin McKenzie uit Nieuw Zeeland. Deze methode wordt al meer dan 30 jaar wereldwijd gebruikt.

MDT therapeuten zijn opgeleid om alle gebieden van het bewegingsapparaat te beoordelen en diagnosticeren. Dat betekent dat, als er een probleem is in of rond de wervelkolom, gewrichten en spieren, een MDT evaluatie geschikt kan zijn.

Een belangrijk onderdeel is het eerste onderzoek. Dit gebeurt op een veilige en betrouwbare manier om tot een nauwkeurige diagnose te komen. Pas daarna wordt het bijbehorende behandelplan opgesteld.

MDT is een integrale aanpak van klachten van het bewegingsapparaat. Deze therapie is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde principes. Wanneer deze volledig begrepen en opgevolgd worden, kan deze zeer succesvol zijn.

Bekijk het filmpje over McKenzie therapie

Ruim 20 jaar ervaring

6 dagen per week geopend

Goede bereikbaarheid

Afspraak binnen 48 uur

Ook ’s avonds geopend

Online afspraak maken

Back To Top