skip to Main Content
Heb je ons nu nodig? 058-2137333
Patiënten geven ons gemiddeld een 9.5

Laat je door ons informeren

KANS

KANS klachten (RSI klachten) ontstaan door overbelasting.

Symptomen

  • pijn en stijfheid in de spieren van onderarmen, polsen en/of handen
  • uitstralende pijn in de arm, nek en schouder

Wat is KANS?

KANS is de nieuwe benaming voor RSI klachten. Het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde beweging werd vroeger als oorzaak gezien van RSI. Tegenwoordig noemen we dit KANS. Het zijn Klachten aan Arm, Nek en/of Schouder, die niet veroorzaakt worden door een direct ongeluk of een systematische ziekte. KANS klachten zijn vooral klachten door overbelasting.

Bij KANS klachten maken we een onderscheid tussen ‘specifieke’ en ‘aspecifieke klachten’:

Onder specifieke KANS klachten vallen alle aandoeningen, waarbij een duidelijke medische diagnose gesteld kan worden over de oorzaak van de klachten. Denk bijvoorbeeld aan het Carpaal Tunnel Syndroom of de ziekte van Quervain.

Bij aspecifieke KANS klachten is er geen medische aantoonbare afwijking voor de klachten aan nek, schouders en/of arm. De oorzaak ligt in de fysieke belasting, omgevingsfactoren of psychische belasting (stress).

De klachten kunnen verminderen met een duidelijk advies en begeleiding bij het oefenen van bewegingen.

Behandeling

Met een vermoeden van KANS klachten kan de fysiotherapeut en manueel therapeut goed helpen. We analyseren eerst samen met jou de factoren die een rol spelen bij je klachten. Slechte houding en beweging kunnen een oorzaak zijn maar ook slecht bewegende gewrichten of stijve spieren kunnen van invloed zijn. Daarnaast kunnen psychische problemen zoals stress leiden tot de pijn in nek, arm of schouder.

Na een goede analyse bieden we je een gericht advies over houding, beweging en het omgaan met de belangrijkste factoren. Met manuele therapie zorgen we ervoor dat de gewrichten optimaal bewegen en het lichaam de kans krijgt om verder te herstellen.

Wist je dat je bij ons direct een afspraak in de online agenda kunt plannen?

Ervaringen van anderen

Gemiddeld scoren wij een 9.5!

En daar zijn we ongelooflijk trots op. We halen iedere dag alles uit de kast om jou weer fit en vitaal te krijgen.

Lees alle ervaringen op zorgkaart.nl

zorgkaartnederland.nl
11 maart 2022

“Snelle zorg en oplossingen, passend zowel bij de klacht als de persoon. Geen onnodig gedoe of oefeningen wanneer aangegeven wordt dat dat weinig zin heeft.“

zorgkaartnederland.nl
5 mei 2022

“De fysiotherapeut is zeer deskundig, luistert goed naar de klachten en past de juiste behandelmethode toe waardoor de klachten duidelijk afnamen.“

zorgkaartnederland.nl
4 maart 2022

“Duidelijke uitleg en een goeie sfeer tijdens de behandelingen!“

Back To Top