skip to Main Content

Nieuws

Lees hier de laatste nieuwtjes

Drukte

Diegenen die normaal online een afspraak maken hebben het vast al gezien; op dit moment is het lastig om op korte termijn een afspraak te maken. We hebben weinig gaatjes in onze agenda en wanneer je op korte termijn ruimte ziet zal het niet altijd het tijdstip zijn wanneer je had gewild.

Mocht je eerder willen komen dan de gemaakte afspraak? Zet bij opmerkingen wanneer je eerder beschikbaar bent zodat we je bij een eventuele annulering kunnen bellen.

Instagram

Hettinga en Trip met een ‘Insta’-account? Ja, onze socials hebben we uitgebreid. Via Instagram willen we jullie graag een ander beeld laten zien van Hettinga en Trip. Hoe en wat? Je kunt ons volgen via: Instagram

Wergea

In Wergea zijn we op dit moment gevestigd in de oude huisartsenpraktijk. Als tijdelijke oplossing kan het, maar we waren al in gesprek voor een groter project.
In het afgelopen najaar zijn de gesprekken afgerond en kon er een start worden gemaakt met de nieuwbouw van ‘Gezondheidscentrum Wergea’.

Het gezondheidscentrum biedt onderdak aan huisartsenpraktijk Warga, verloskundigen van het Bertehûs, Thuiszorg het Friese land, diëtiste en apotheek. Vrijdag 3 februari werd er symbolisch de eerste steen gelegd. We gaan ervan uit dat de nieuwbouw rond de bouwvak klaar is.

Nynke | GGZ Noord

Vanaf 1 januari zijn wij de samenwerking aangegaan met NYNKE. NYNKE is een kleinschalige praktijk voor specialistische geestelijke gezondheidszorg en specialistische jeugdzorg. Ze werken persoons- en herstelgericht. Het team is multidisciplinair samengesteld bestaande uit ervaren behandelaren en zorgprofessionals.
De volgende disciplines maken deel uit van het team: psychiater, gezondheidszorgpsycholoog, masterpsycholoog, verpleegkundig specialist GGZ, maatschappelijk werk en Jeugdwerk.

Door deze samenwerking hebben we kortere lijnen wanneer er geestelijke zorg nodig is. Vanuit Hettinga en Trip zal met name Judith samenwerken met de behandelaars van NYNKE.
De behandelaren van NYNKE hebben ook regelmatig spreekuur op onze locatie in Leeuwarden

Het is weer tijd om je zorgverzekering kritisch te bekijken (december 2022)

Wij hebben de “onderhandelingen” met de zorgverzekeraars gelukkig weer achter de rug. Dat dit om meerdere redenen een frustrerend proces is hebben we de afgelopen jaren al gemerkt. In de praktijk komt het erop neer dat we mogen tekenen (of weigeren) bij het kruisje; de details besparen we jullie.

Voor jullie is het weer tijd om de zorgverzekeraars te vergelijken. Het loont ieder jaar, door de wijzigingen in tarief en vergoeding, te kijken welke zorgverzekering het beste bij je past.

En…. Gebruik je de aanvullende verzekering alleen voor fysiotherapie? En heb je doorgaans weinig fysiotherapie nodig, dan kan het soms lonen om alleen een basisverzekering af te sluiten en de eventuele kosten voor fysiotherapie zelf te betalen. Over het algemeen genomen kan het uit om geen aanvullende verzekering te nemen wanneer je 4 behandelingen op jaarbasis nodig denkt te hebben.

Welkom Hermien en Judith (november 2022)

Met de zoektocht naar een nieuwe topper achter de balie werden we overspoeld met sollicitaties. Van de meer dan 80 aanmeldingen vonden wij Hermien het beste in ons plaatje passen en we zijn dan ook heel blij dat ze sinds september ons nieuwe aanspreekpunt is. Hermien is er elke ochtend behalve op donderdag, dan is ze als vrijwilligster tussen de paarden te vinden.

 

Via ons netwerk (waarvoor dank Kim!) kregen we te horen dat Judith graag een dagje aan de vaste wal wilde werken. Judith woont en werkt als psychosomatisch fysiotherapeut op Ameland. Na een kennismakingsgesprek waren we van beide kanten zo enthousiast dat we hebben besloten meteen aan de slag te gaan. Sinds een aantal weken is Judith op vrijdag werkzaam in de praktijk. Voor informatie over psychosomatische fysiotherapie kun je op onze website kijken.

We zijn aan het verhuizen! (25 t/m 27 augustus 2022)

We zijn aan het verhuizen!!

Het weekend van 25 t/m 28 augustus zijn we onze praktijk in Leeuwarden aan het verhuizen naar Legedyk 4, daardoor zijn we tijdelijk telefonisch niet bereikbaar.

Als je een afspraak wil maken kan dat online via de oranje ‘maak een afspraak’ knop bovenaan deze pagina.

Heb je een dringende vraag die niet tot maandag kan wachten? Stuur dan een email naar info@hettingaentrip.nl dan bellen we je terug.

Maandag 29 augustus vanaf 8 uur kan je ons telefonisch weer bereiken vanaf onze nieuwe locatie in Leeuwarden.

Nieuwe locatie in Leeuwarden vanaf 29 augustus 2022

Onze nieuwe locatie is op Legedyk 4 in Leeuwarden. Dit is het witte pand naast het Bastion Hotel, zichtbaar vanaf de Aldlansdyk.

Deze locatie geeft ons mooie kansen en mogelijkheden om uit te breiden. Ook zijn er hier een aantal grote pluspunten ten opzichte van de Emmakade.

Voor de een zal het qua afstand wat verder weg zijn, voor de ander is het wat dichterbij. We hebben er vertrouwen in dat dit, met alle pluspunten, een mooie locatie voor iedereen zal zijn.

Er wordt momenteel druk verbouwd, het einde is in zicht! We hebben al een eigen entree, de keukenblokken zijn geplaatst, de vloer ligt erin en alle wanden zijn gesausd. Het is een prachtige nieuwe frisse praktijk aan het worden.

Vanaf 29 augustus zijn we te vinden op Legedyk 4 in Aldlân.

Vakantietijd in Wergea (juli en augustus 2022)

Tjebbe is op vakantie van 25 juli t/m 14 augustus. In deze periode is onze collega Wytse een aantal dagdelen aanwezig in Wergea. Selecteer in de afspraken module bij ‘Kies je Therapeut’ Wytse (locatie Wergea) om met hem een afspraak te plannen.

Vanaf 15 augustus is Tjebbe weer aanwezig in Wergea op maandag en donderdag.

Marlon gespecialiseerd in stuitklachten (juni 2022)

In mei heeft Marlon een bijscholing gevolgd over stuitklachten. Pijn aan het stuitje komt veel voor en wordt vaak veroorzaakt door een val. Kun jij je nog herinneren dat je een keer van de trap bent gegleden, of dat je hard achterover bent gevallen? Dat zijn de momenten waardoor het stuitje scheef kan gaan staan.

Bij vrouwen zien we dat een bevalling ook voor een scheefstand kan zorgen, hierdoor komt er spanning op de spieren waardoor je steeds meer klachten kunt krijgen.

Typische klachten bij stuitpijn zijn o.a.: pijn bij het zitten, scheef gaan zitten en pijn bij het gaan staan.

De NIMOC-behandelmethode is een effectieve en pijnvrije behandeling om de scheefstand van het stuitje te corrigeren.

Ben je achterovergevallen Of ben je recent bevallen en heb je pijn aan het stuitje?

Loop er niet te lang mee door en maak een afspraak met Marlon.

Verbouwing Legedyk 4 is al goed op weg!

Bekijk hier het filmpje met de ontwikkelingen op de Legedyk 4, Aldlân.

Bedankt! (maart 2022)

Ontzettend bedankt voor de vele reacties en tips die volgden op ons bericht dat we op zoek moesten naar een nieuwe locatie! We hebben in december en januari allerlei locaties bekeken. Na het afwegen van alle voors en tegens hebben we uiteindelijk een keuze kunnen maken. We hebben er vertrouwen in dat de nieuwe locatie zowel ons als jullie goed zal bevallen.

Afspraken app

De mogelijkheid om online een afspraak in te plannen op onze website is al een groot succes. Om het nog gemakkelijker te maken, hebben we daarnaast een afspraken app gerealiseerd. Middels deze app kun je nog sneller je fysiotherapie- of massagebehandeling inplannen.

Hierbij blijf je de keuze houden om éénmalig een afspraak in te plannen of een account aan te maken. Voor de afspraken-app raden we je echter wel aan een account aan te maken, dat geeft een beter overzicht.

Met de afspraken-app ontvang je nog steeds een afspraakbevestiging en afspraakherinnering per email.

De app vind je in de app- of playstore van iPhone of Android of je kunt hem downloaden vanaf onze website.

Nieuwe openingstijden Wergea vanaf januari 2022

Vanaf eind januari 2022 is Tjebbe twee hele dagen aanwezig op onze locatie in Wergea, je kan op maandag en donderdag bij hem terecht.

Maak hier direct online direct een afspraak bij Tjebbe in Wergea.

Linker vleugel Emmastate krijgt woonfunctie in 2022

Het stond laatst al in de krant, wellicht heb je het dus al meegekregen, maar de Emmastate wordt verbouwd. Dit zal op zijn vroegst beginnen in september 2022.

En ja, dit betekent dat onze praktijk zal moeten verhuizen. Wij zijn al druk op zoek naar een nieuwe locatie in Leeuwarden. Mocht je nog tips en ideeën voor ons hebben dan horen we het graag.

Contracten zorgverzekeraars 2022 (december 2021)

De overstap-weken zijn weer begonnen! Of voor de voetballiefhebbers onder ons… de transferperiode is geopend! Iedereen mag weer zorgverzekering vergelijken. De ene zorgverzekering heeft een nog mooiere reclame dan de andere. Behalve DSW, zij geven hun budget volledig uit aan de zorg en geven het niet uit aan reclame. (Tot zover onze reclame voor DSW…)

Maar even serieus, het is nogal een klus. Waar moet je op letten?

Naast de verplichte basisverzekering heb je keuze uit vele aanvullende verzekeringspakketten. De aanvullende verzekering is een optie, is niet verplicht, en kun je invullen met wat het beste bij je past. Begin dus bij het bekijken wat je denkt nodig te gaan hebben. In het overzicht van je huidige zorgverzekering kun je zien wat je het afgelopen jaar hebt gebruikt aan zorg. Bedenk dan wat je volgend jaar verwacht nodig te gaan hebben. Bedenk ook wat je eventueel zelf financieel zou kunnen opvangen.

Vervolgens kun je diverse zorgverzekeringen met elkaar gaan vergelijken. Daarvoor heb je vele mooie vergelijkingssites. Wist je dat niet iedere zorgverzekering hieraan meebetaalt en dus ook niet in het overzicht voorkomt? Mogen we nog één keer reclame maken? DSW doet dat bijvoorbeeld niet.

Mocht je één of meerdere zorgverzekeringen hebben gevonden die je interesse hebben, kijk dan of jouw vaste zorginstellingen een contract hebben met deze zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld het MCL en Hettinga en Trip. Als een instelling geen contract heeft met de zorgverzekering van je keuze, een zogenoemde ongecontracteerde zorgverlener, ontvang je zelf een nota. Dan moet je, in het geval van een naturapolis, een deel van de kosten zelf betalen.

Kijk bij vergoedingen voor het overzicht met welke zorgverzekeringen wij in 2022 een contract hebben afgesloten.

Wytse is geslaagd! (november 2021)

Op 6 november heeft Wytse zijn diploma behaald voor dry needling!

Ben je benieuwd wat dry needling voor je kan doen? Lees er hier meer over.

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op

  058-2137333

   info@hettingaentrip.nl

Back To Top