skip to Main Content

Specialist in nek, rug en bekken

Rugklachten

Pijn in de onderrug, ook wel spit genoemd, komt veel voor. Sommige mensen hebben het maar een enkele keer, anderen hebben er regelmatig last van. De pijn zit dan onder in de rug, tussen je onderste ribben en je stuitje, en is goed voelbaar.

Een verkeerde beweging of overbelasting, zoals te vlug en te zwaar tillen, zijn bekende oorzaken van rugpijn. Ook het langdurig inspannen van je rug zorgt voor overbelasting van je rugspieren. Bijvoorbeeld door een slechte zithouding op het werk of in de auto.  Bij zwangerschap kan ook pijn in de rug ontstaan. Tot slot zijn overgewicht en ouderdom bekende oorzaken.

Pijn in de onderrug kan erg vervelend en hevig zijn. Mensen met spit hebben dan ook de neiging om de rug zo min mogelijk te bewegen.

Maak hier direct een afspraak in de online agenda.

Wat kan de fysiotherapeut en manueel therapeut?

Wanneer je rugpijn hebt is het belangrijk niet te lang achter elkaar dezelfde houding aan te nemen. Ook moet je binnen je pijngrenzen blijven bewegen. Kortdurend wandelen, fietsen en zwemmen zijn dan vaak activiteiten waarbij klachten afnemen en de rug hersteld.

Als de rugpijn na enkele dagen niet minder wordt, kan een fysiotherapeut en/of manueel therapeut je helpen. Zeker als de pijn weken aanhoudt en eventueel ook uitstraalt naar je been of voet.

Met een duidelijk advies helpen we je te herstellen van je rugpijn. We bekijken hoe je dagelijkse activiteiten weer kan oppakken. Met manuele therapie zorgen we ervoor dat de gewrichten  goed bewegen en de rug kan herstellen. Met oefeningen ontspannen we de rug en maken hem beter belastbaar. Daarnaast werken we aan je houding en beweegtechnieken, zoals tillen, zodat de rugpijn niet opnieuw terug kan komen.

Meer over manuele therapie

Ruim 20 jaar ervaring

6 dagen per week geopend

Goede bereikbaarheid

Afspraak binnen 48 uur

Ook ’s avonds geopend

Online afspraak maken

Back To Top