skip to Main Content

Laat je door ons informeren

Tennisarm

Een tennisarm treedt op als reactie op bijvoorbeeld irritatie door overbelasting of het niet juist uitvoeren van zich steeds herhalende bewegingen.

Symptomen

  • Duidelijk merkbare pijnklachten aan de buitenzijde van de elleboog.
  • Verlies van kracht en coördinatie in arm, pols en hand.
  • Iets bovenhands pakken is moeilijke.
  • Langdurig één type werkzaamheden veroorzaakt pijn.

Wat is een tennisarm?

Als je bij de dokter komt omdat je pijn hebt aan je onderarm of elleboog, stelt hij misschien wel de diagnose: epicondylitis lateralis. In het Nederlands noemen wij dit een tennisarm of tennis-elleboog.

Een tennisarm is een ontsteking aan de buitenkant van je elleboog. Beter gesteld: een ontsteking aan de aanhechtingen van de pees aan het bot (buitenste bot-uitsteeksel van de bovenarm). De ontsteking treedt op als reactie op bijvoorbeeld irritatie door overbelasting of het niet juist uitvoeren van zich steeds herhalende bewegingen. Er ontstaan één of meer kleine scheurtjes ter hoogte van de oorsprong van de spier bij de elleboog waardoor pijnklachten kunnen ontstaan.

Behandeling

Wanneer je klachten steeds frequenter voorkomen of heftiger worden, is het verstandig om er door een fysiotherapeut of manueel therapeut naar te laten kijken. Waarschijnlijk is er iets waardoor je lichaam niet uit zichzelf herstelt. Ook kunnen tennisarmklachten verband houden met nek-, pols- en schouderproblemen.

Met een uitgebreid onderzoek bekijken we eerst waarom je arm niet herstelt en wat we daar aan kunnen doen. De manueel therapeut kan omliggende gewrichten beter laten functioneren zodat je arm beter kan herstellen. Met dry-needling en medical taping kunnen we de spierspanning verlagen. Daarna gaan we met een aantal gerichte oefeningen aan de slag. Zo doen we bijvoorbeeld spierversterkende oefeningen. Ook kijken we of met een betere houding je klachten op korte en lange termijn kunnen verminderen.

Wist je dat je bij ons direct een afspraak in de online agenda kunt plannen?

Back To Top