skip to Main Content

Specialist in nek, rug en bekken

Nekklachten

Pijnklachten in de nek hebben vaak te maken met de nekwervels, tussenwervelschijven en spieren. De nek zelf bestaat uit 7 nekwervels. Hiertussen zitten de tussenwervelschijven. Zij fungeren als schokdempers van de nek. De spieren zorgen voor de stabiliteit van de ene wervel ten opzichte van de andere. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je je nek en je hoofd kan bewegen.

Wanneer de spieren niet sterk genoeg zijn of je wervels niet goed bewegen, kunnen de bewegingen van nek en hoofd niet uitgevoerd worden. Dit kan leiden tot pijn en klachten. Specifieke nekklachten zijn slijtage van de nekwervels en een nekhernia.

Je kan bij ons direct een afspraak in de online agenda inplannen.

Wat kan de fysiotherapeut en manueel therapeut?

Nekklachten worden in veel gevallen veroorzaakt door een verkeerde houding en/of slecht bewegende wervels. Het is dus belangrijk om hier door een fysiotherapeut of manueel therapeut naar te laten kijken.

Daarnaast is het bij nekklachten belangrijk om je nek wel in beweging te houden. Veel mensen zijn bang om te bewegen, maar dit is niet nodig. Wanneer je beweegt is het belangrijk dat je dit doet binnen je pijngrens. Bijvoorbeeld door rustig rondjes te draaien met je nek en schouders, omhoog en omlaag te kijken en de nekspieren rustig te rekken. Ook is het verstandig om regelmatig van (werk-)houding te wisselen.

Met fysiotherapie en manuele therapie kunnen we je met nekklachten helpen. Je oefent gecontroleerd met bewegen, ontspant de spieren en ontwikkelt een goede houding. Daarnaast kan manuele therapie voor een betere beweeglijkheid van de wervels zorgen waardoor klachten afnemen.

Meer over fysiotherapie

Ruim 20 jaar ervaring

6 dagen per week geopend

Goede bereikbaarheid

Afspraak binnen 48 uur

Ook ’s avonds geopend

Online afspraak maken

Back To Top