skip to Main Content
Heb je ons nu nodig? 058-2137333
Patiënten geven ons gemiddeld een 9.5

Specialist in nek, rug en bekken

Manuele therapie

Hoofd- en nekpijn
Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar één of beide benen
Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn

 Duizeligheid bij het bewegen van de nek
 Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
Heupklachten

Voor manuele therapie maak je hier een afspraak met Tjebbe of Arjen.

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk?

Onze behandelingen vinden plaats in onze praktijk
in Leeuwarden of Wergea. Wanneer je (huis)arts
het nodig acht komen we als fysiotherapeut bij je thuis.

Eerste afspraak: screening en snel duidelijkheid

Na een screening bestaat je eerste afspraak verder uit twee onderdelen: een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek stellen wij vragen over je klachten. Bijvoorbeeld hoe ze ontstaan zijn en wanneer ze toenemen of verminderen.

Daarna volgt een lichamelijk onderzoek waarbij wij je houding en bewegingen beoordelen en je gewrichten onderzoeken. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaak van je klachten zit. Samen beslissen wij of manuele therapie zinvol is. Is dat niet het geval, dan bespreken wij een aanpak voor een eventuele andere behandeling. Zo heb je dus meteen na de eerste afspraak duidelijkheid over het vervolg.

Behandeling: effectieve therapie

In de manuele therapie bestaan er een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast om de gewrichten beter te laten functioneren en je houding en bewegingen te kunnen verbeteren.

De effecten zijn vaak direct merkbaar;  je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, oefeningen, medical taping, dry needling en begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Preventief advies

Ook voor advies en preventie staan wij voor je klaar.

Zo kijken we mee naar je belasting tijdens werk, sport of hobby. Soms kan een kleine aanpassing herhaaldelijke klachten voorkomen.

Wat is manuele therapie?

Het doel van manuele therapie is het beter laten functioneren van de gewrichten en je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruiken wij een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar; je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Meer over manuele therapie

Ruim 20 jaar ervaring

6 dagen per week geopend

Goede bereikbaarheid

Afspraak binnen 48 uur

Ook ’s avonds geopend

Online afspraak maken

[templatera id=”1908″]
Back To Top