Vragen?
Waar kunnen we je mee helpen?
Algemeen
Met welke klachten kan een fysiotherapeut mij helpen?
Je kunt voor informatie, advies en behandeling terecht bij een fysiotherapeut als je:
- blessures of pijnklachten hebt, bijvoorbeeld in je armen, benen, schouders of rug;
- vanwege een (chronische) aandoening medische begeleiding nodig hebt gericht op bewegen;
- na een operatie of ongeval moet revalideren of vóór een operatie conditie moet opbouwen.
Fysiotherapie zorgt ervoor dat je sneller herstelt en zo goed mogelijk kunt (blijven) bewegen.
Met de meeste klachten kun je terecht bij een algemeen fysiotherapeut. Voor specifieke klachten of aandoeningen zijn er gespecialiseerde fysiotherapeuten. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Wanneer deze gespecialiseerde fysiotherapeut twijfelt dan verwijst hij of zij je door naar een (huis)arts.
Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?
Nee, als je denkt dat wij je klacht kunnen behandelen dan kun je rechtstreeks bij ons terecht.
Uitzonderingen hierbij zijn de behandeling aan huis en de klachten die door de verzekeraar als chronisch gemarkeerd worden.
Tijdens de eerste afspraak zullen we jouw klachten eerst screenen en onderzoeken om te kijken of je bij ons terecht kunt of wellicht eerst naar een (huis)arts of andere zorgverlener moet.
Wat is het verschil tussen fysiotherapie en manuele therapie?
Manuele therapie is een specialisatie in de fysiotherapie.
Fysiotherapie passen we vooral toe bij problemen die te maken hebben met spieren, pezen, kapsels en banden. We oefenen op kracht, coördinatie en souplesse bij het bewegen. Vaak geven we je ook oefeningen mee voor thuis.
Manuele therapie richt zich meer op de gewrichten. Veelal is dat gericht op de wervelkolom. Bij stijfheid en belemmeringen biedt deze therapievorm veel mogelijkheden. Soms wordt daarbij een manipulatie uitgevoerd, in de volksmond ook wel het ‘kraken’ genoemd.
Klik op de pagina van fysiotherapie en manuele therapie voor de volledige uitleg. Als je specifieke vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op.
Wanneer bekkenfysiotherapie?
De bekkenfysiotherapeut richt zich op problemen in de bekkenregio. Hieronder verstaan wij de bekkengordel met de bekkenbodemspieren en de bekkenorganen, de lage rug en de heupen. Als we naar het geheel kijken heeft dit gebied ook een relatie met het middenrif (de ademhaling), de buik (spieren en organen) en de benen (onderste extremiteit).
Kijk op de pagina bekkenfysiotherapie voor de volledige uitleg. Als je specifieke vragen hebt neem dan gerust contact met ons op.
Kan ik voor medical taping bij hooikoorts bij jullie terecht?
Ja, wij bieden de hooikoorts tapetechniek aan. Als je online een afspraak maakt, kan je bij de opmerkingen noteren dat het hierom gaat.
Deze behandeling kost € 30,-. Deze nota dien je zelf te betalen en wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.
Vergoeding
Wordt mijn behandeling vergoed?
De kosten van fysiotherapie worden in de meeste gevallen vergoed vanuit je aanvullende verzekering. Het aantal vergoedingen waar je recht op hebt kun je vinden in de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar.
Als wij een contract hebben afgesloten met je zorgverzekeraar wordt de behandeling volledig vergoed. Klik hier voor het overzicht met welke zorgverzekeraars we een contract hebben afgesloten.
De kosten van fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar worden vergoed uit de basisverzekering (18 behandelingen per jaar).
Massages worden niet vergoed door de zorgverzekering. Kijk hier voor de kosten.
Jullie hebben geen contract met mijn zorgverzekeraar, hoe werkt dit?
Als je verzekerd bent bij een zorgverzekeraar met wie wij geen contract hebben afgesloten, dan sturen wij de nota naar jou toe. De kosten kun je hier vinden.
Als je een aanvullende verzekering hebt, kun je de nota vervolgens zelf declareren bij je zorgverzekeraar. Deze zal de nota (gedeeltelijk) vergoeden, zoals aangegeven staat in de polisvoorwaarden.
Let op! De vergoeding is meestal een percentage van het zogenoemde marktconforme tarief, dit is lager dan het tarief dat wij vragen.
Wat zijn de kosten als ik geen aanvullende verzekering heb?
Als je geen aanvullende verzekering hebt, ontvang je van ons een nota. We vragen je deze nota binnen 14 dagen aan ons te betalen. Klik hier voor de kosten.
Ik heb een nota ontvangen voor een niet nagekomen afspraak, kan deze naar de zorgverzekeraar?
De nota voor een niet nagekomen afspraak dien je zelf te betalen, deze kan niet naar de zorgverzekeraar omdat er geen behandeling is uitgevoerd. Het is een vergoeding voor de tijd die wij niet meer kunnen vullen.
Behandeling
Wat neem ik (de eerste keer) mee?
Voor je eerste afspraak vragen we je om een geldig identiteitsbewijs mee te nemen (rijbewijs, paspoort of ID kaart), zodat we je BSN kunnen controleren. Dit is nodig om bij de verzekeraar te kunnen declareren.
Ook vragen we je om een grote (bad)handdoek of hoeslaken mee te nemen en raden we je aan om gemakkelijke kleding te dragen.
Wat gebeurt er tijdens de eerste afspraak?
De eerste afspraak (de intake) is voor screening en onderzoek.
Eerst zullen we jouw klachten screenen om te kijken of je bij ons terecht kunt of wellicht eerst naar een (huis)arts of andere zorgverlener moet. Daarna stellen we vragen en onderzoeken we je klacht om deze zo goed mogelijk in beeld te krijgen. We stellen daarna samen met jou een behandelplan op.
De intake van fysiotherapie en manuele therapie duurt ongeveer 30 minuten. Voor de intake bekken- en psychosomatische fysiotherapie plannen we een uur; dit wordt gerekend als twee behandelingen (een intake en een zitting)
Hoe lang duurt een behandeling?
Een behandeling fysiotherapie, manuele therapie, bekkenfysiotherapie en psychosomatische fysiotherapie, duurt 30 minuten.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Het aantal behandelingen hangt af van je klacht. Dit bespreken we tijdens de intake en het onderzoek. Je fysiotherapeut kan daarna een redelijke inschatting maken van het aantal behandelingen.
Je afspraak
Hoe maak ik een afspraak?
Je kunt een afspraak online via onze website inplannen. Bellen is ook mogelijk.
De praktijk is dagelijks van 8 tot 12 uur (en op dinsdag van 12.45 tot 16.30 uur) telefonisch bereikbaar. Na 12 uur is het mogelijk om de voicemail in te spreken, we bellen dan zo spoedig als mogelijk terug. Je kunt ook een email sturen.
Moet ik een account aanmaken als ik online een afspraak maak?
Nee, je hoeft geen account aan te maken, je kunt een afspraak zonder account inplannen.
Het voordeel van een account is dat je gemakkelijker een vervolgafspraak kunt maken en in het overzicht kun je eenvoudig zien wanneer en hoe vaak je bent geweest. Maar dit is niet verplicht.
Hoe verplaats ik mijn afspraak?
Dit kan online: in de afspraakbevestiging die je per email ontvangt zit een link waarmee je de huidige afspraak kunt annuleren. Daarna plan je een nieuwe afspraak in.
Lukt het niet of wil je liever persoonlijk contact, neem dan contact met ons op.
Kan ik mijn afspraak afzeggen?
Je kunt een afspraak kosteloos annuleren, doe dit uiterlijk 24 uur van tevoren.
In de afspraakbevestiging, die je per email ontvangt, zit een link waarmee je de afspraak kunt annuleren. Wij kunnen de gereserveerde tijd dan meteen beschikbaar maken voor een andere cliënt, waardoor wij geen kosten in rekening hoeven te brengen.
Je kunt ook een email sturen aan info@hettingaentrip.nl of bellen naar 058-2137333.
Wil je binnen 24 uur afzeggen dan werkt de link in de afspraakbevestiging niet en vragen we je een email te sturen of te bellen.
Bij het niet op tijd afmelden van een afspraak zijn wij genoodzaakt een rekening te sturen. Deze nota kan niet worden ingediend bij de zorgverzekeraar omdat er geen behandeling is uitgevoerd.
Waarom moet ik de online vragenlijsten (weer) invullen?
Deze vragenlijsten sturen wij om een uitgebreid beeld te krijgen van je klacht en hierdoor hebben we meer inzichten tijdens het onderzoek.
Als je langer dan 3 maanden niet bent geweest is het belangrijk om opnieuw naar je klacht en persoonlijke situatie te kijken; kleine veranderingen kunnen vaak nieuwe inzichten brengen.
Het inloggen werkt niet.
Via de link in de email kom je automatisch terecht in het patiënten portaal.
Krijg je een foutmelding als je via je mobiel of iPad probeert in te loggen, dan raden we je aan het op een laptop of computer te proberen.
Als het dan nog niet lukt betekent het dat de fysiotherapeut tijdens het onderzoek meer tijd kwijt zal zijn aan het invoeren van informatie. Het heeft verder geen gevolgen.
Ik krijg een time out melding.
Dit betekent dat je niet meer bent ingelogd. Heb je al iets ingevuld, dan wordt dit meteen opgeslagen in ons systeem, deze informatie heeft ons dan al bereikt en is niet verloren gegaan.