skip to Main Content

Voor het eerst naar een fysiotherapeut

Hoe ziet een eerste bezoek eruit?

Voor je eerste afspraak vragen we je mee te nemen:

  • Geldig identiteitsbewijs (rijbewijs, paspoort of ID kaart), zodat we je BSN kunnen controleren. Dit is nodig om bij je verzekeraar te kunnen declareren;
  • Grote (bad)handdoek of hoeslaken, voor op de behandelbank. (bij bekkenfysiotherapie is een extra handdoek wenselijk).

Voorafgaand aan de eerste afspraak sturen we je twee vragenlijsten. Het helpt de fysiotherapeut wanneer je deze vragenlijst vóór de afspraak invult.

We raden je aan gemakkelijke kleding te dragen, kleding die je makkelijk aan/uit kunt doen en waar je goed in kan bewegen. Houd er rekening mee dat de fysiotherapeut de klacht goed wil bekijken. Soms is het dan noodzakelijk om in ondergoed te zitten. Je fysiotherapeut zal rekening houden met jouw wensen; geef deze van tevoren aan.

Wat gebeurt er tijdens de eerste afspraak?

De eerste afspraak is een intake. Deze is bedoeld voor het screenen en onderzoeken van je klacht. We bekijken of fysiotherapie je kan helpen en brengen je klacht zo duidelijk mogelijk in beeld. We stellen daarna samen met jou een behandelplan op. Indien noodzakelijk nemen we, in overleg, contact op met je huisarts.

De screening en het onderzoek duren in totaal maximaal 30 minuten.

Alleen voor de intake bekkenfysiotherapie en psychosomatische fysiotherapie plannen we één uur in.  Dit wordt gerekend als een intake én een behandeling. Deze klachten zijn vaak uitgebreid en om een goed beeld van de klachten te krijgen nemen Marlon en Judith hier extra tijd voor.

Als je denkt dat wij je klacht kunnen behandelen dan kun je rechtstreeks bij ons terecht, ook zonder verwijzing van een arts. Tijdens de intake kunnen we dan bekijken of fysiotherapie je inderdaad kan helpen.

Hoe lang duurt een afspraak? En de hele behandeling?

Een behandeling duurt maximaal 30 minuten.

Het totale aantal behandelingen dat je nodig hebt hangt af van je klacht en het behandeldoel. We bekijken dit met je tijdens de eerste afspraak. Samen met je fysiotherapeut stel je daarna een behandelplan op. De fysiotherapeut maakt dan ook een inschatting van het aantal behandelingen.

Maak hier direct je eerste afspraak voor fysiotherapie in onze online agenda

Back To Top