skip to Main Content

Dry needling? Dat is de kracht van Marlon, Arjen en Wytse

Dry needling

  • Pijn ter plekke in de spier, met of zonder uitstraling
  • Stijfheid of beperking bij het bewegen
  • Verminderde kracht bij aanspannen van de spier
  • Pijnklachten en pijnontwijkend gedrag
  • Tintelingen in arm of been, samen met hoofdpijn of duizeligheid
  • Combinatie van duizeligheid, licht in het hoofd, wazig zien, rillerig zijn en/of koude handen

Marlon en Arjen hebben de opleiding voor dry needling afgerond.

Onze werkwijze

Wanneer helpt dry needling?

Dry needling helpt bij spierverhardingen. Deze hard
aanvoelende plek in de spier veroorzaakt drukpijn en kan
pijn op andere plaatsen in het lichaam veroorzaken.

Eerste afspraak: screening en onderzoek

De therapeut gaat eerst met jou in gesprek om te kijken of fysiotherapie voor jou het meest geschikt is. Tijdens het daaropvolgende onderzoek wordt gekeken of jouw klachten veroorzaakt worden door verhardingen in de spieren (triggerpoints). Wanneer we druk uitoefenen op deze verhardingen kan dit de voor jou herkenbare pijn opwekken. Om deze spierverhardingen los te maken hebben we verschillende behandelmogelijkheden, waaronder dry needling.

Behandeling: effectief aan de slag

De behandeling is maatwerk: elke klacht en elk lichaam vraagt een andere aanpak. Wanneer we in overleg met jou ervoor kiezen om dry needling toe te passen, wordt dit vaak gecombineerd met het toepassen van andere behandelmethodes, waaronder: massage, oefentherapie, medical taping en het geven van advies. Een behandeling duurt ongeveer een half uur.

Spierklachten en dry needling

Veelvoorkomende klachten die wij in de praktijk met dry needling behandelen zijn nek -en rugpijn, bekkenpijn, hoofdpijn en pijnklachten in de schouder. De meest voorkomende oorzaken voor het ontstaan van spierverhardingen zijn (werk) houding, stress, te zware belasting of een acuut trauma. Wil je voor snel herstel van je spieren gaan, dan merk je met dry needling vaak na 2 tot 3 behandelingen al verbetering. Heb je klachten en weet je niet of dry needling iets voor jou is, neem gerust contact op om dit te overleggen.

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandeling gericht op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten. Het is een innovatieve vorm van fysiotherapie die onderdeel uitmaakt van de totale therapie. We maken hierbij gebruik van dunne acupunctuurnaalden. We behandelen hiermee effectief verhardingen in spieren, die daardoor snel kunnen ontspannen.

Verschil dry needling en acupunctuur

Bij klassieke acupunctuur worden vaak meerdere naalden in het lichaam gebruikt. Bij dry needling werken we meestal met één naald, waarmee slechts kortdurend de spieren worden behandeld. Vergeleken met acupunctuur richten we ons niet op een energetisch concept, maar is onze behandeling gebaseerd op fysiologie en biochemische processen.

Ruim 20 jaar ervaring

6 dagen per week geopend

Goede bereikbaarheid

Afspraak binnen 48 uur

Ook ’s avonds geopend

Online afspraak maken

Back To Top