skip to Main Content

Klachten

Wij behandelen jou zoals wij zelf behandeld willen worden.

Klachten in de rug

Zeer veel mensen hebben rugklachten, maar lang niet iedereen laat zich hiervoor behandelen. Dit terwijl er toch voldoende behandelmogelijkheden zijn. Een groot deel van de rugklachten kent geen duidelijke oorzaak. Er spelen vaak meerdere factoren mee bij het ontstaan. Zo kunnen onder andere houding, belasting, conditie en stress een rol spelen. Bij de intake kijken we dan ook welke factoren van invloed zijn en hoe we deze eventueel kunnen beïnvloeden. Mogelijk zijn er wel aantoonbare afwijkingen in de rug te vinden, zoals artrose of een hernia, al hoeft dit niet altijd voor klachten te zorgen.

Artrose in de rug

Heb je last van artrose in de rug? In de volksmond wordt dit vaak slijtage genoemd. Ongeveer 1 miljoen van de Nederlanders heeft last van artrose, maar wat is het precies? De tussenwervelschijven in de rug bestaan voor een groot deel uit water, als we ouder worden drogen deze langzaam uit.

Bil-/beenpijn

Bil-/beenpijn kan voortkomen uit spieren, gewrichten en zenuwen. In veel gevallen blijken deze klachten voort te komen uit de spieren en/of de gewrichten. Wanneer de klachten vanuit de spieren komen, is dit vaak als gevolg van overbelasting.

Chronische rugpijn

Heb je al langer dan 3 maanden last van rugklachten? Dan valt het onder de chronische lage rugklachten. Van het totaal aantal rugklachten is 95% niet het gevolg van een ernstige aandoening.

Ischias

De naam Ischias is afgeleid van de zenuw die de klachten veroorzaakt, namelijk de Ischiadicus. Dit is de langste zenuw in het lichaam en loopt van je ruggenmerg door je bil langs de achterkant van het been.

Lage rugklachten

Van het totaal aantal rugklachten is 95% niet het gevolg van een ernstige aandoening. Dit geldt ook voor acute lage rugklachten, in de volksmond ook wel SPIT of lumbago genoemd. Zo kunnen de lage rugklachten voortkomen vanuit spieren, gewrichten en zenuwen.

Rughernia

Heb je veel last van pijn in het been, welke vanuit de rug lijkt te komen? Dan kan het zijn dat je last hebt van een hernia in de rug. Bij een hernia in de rug drukt een uitstulping tegen een zenuw aan.

Bij wie moet je zijn?

Onze rugspecialisten

Onze behandelingen vinden plaats in onze praktijk
aan de Legedyk in Leeuwarden. Wanneer je (huis)arts
het nodig acht komen we als fysiotherapeut bij je thuis.

Arjen Trip

fysiotherapie, manuele therapie, dry needling, McKenzie Methode, rugklachten en elleboogklachten

Marlon Vels

fysiotherapie, bekkenfysiotherapie, dry needling en stuitpijn

Tjebbe Hettinga

fysiotherapie, manuele therapie, medical taping, schouderklachten, hoofdpijn en duizeligheid

Back To Top