skip to Main Content

Klachten

It rint sa as it rint, maar wij zorgen dat het goed loopt.

Overige klachten

Naast het behandelen van de rug, nek en het bekken zijn we natuurlijk ook goed opgeleid om de klachten in de rest van het bewegingsapparaat te behandelen. Hiervoor hebben we ook verdiepende opleidingen gevolgd om bijvoorbeeld frozen shoulder, tenniselleboog of muisarm te kunnen behandelen. Ook veel sportblessures kunnen we met onze specialistische achtergrond goed beoordelen en behandelen. Door de hele keten in het onderzoek mee te nemen zoeken we naar een oplossing op korte en lange termijn.

KANS

Wat is KANS? Het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde beweging werd vroeger als oorzaak gezien van RSI. Tegenwoordig noemen we dit KANS. Het zijn Klachten aan Arm, Nek en/of Schouder, die niet veroorzaakt worden door een direct ongeluk of een systematische ziekte. KANS klachten zijn vooral klachten door overbelasting.

Tennisarm

Als je bij de dokter komt omdat je pijn hebt aan je onderarm of elleboog, stelt hij misschien wel de diagnose: epicondylitis lateralis. In het Nederlands noemen wij dit een tennisarm of tennis-elleboog. Een tennisarm is een ontsteking aan de buitenkant van je elleboog.

Schouderklachten

Je schouder gebruik je dagelijks bij veel bewegingen. Iets naar je mond brengen, je haar kammen, een tas optillen; je schouder maakt het mogelijk. Pijn in de schouder kan dan ook erg vervelend zijn. De pijn voel je rond het schoudergewricht.

Frozen Shoulder

De frozen shoulder, ook wel stijve schouder genoemd, zorgt voor het beperkt kunnen bewegen van de schouder. Je voelt pijn als je je arm boven je hoofd tilt, als je iets voor je lichaam langs wilt grijpen of als je je arm achter je rug beweegt.

Slijmbeursontsteking

Door een ongeluk, een ontsteking aan een gewricht of overbelasting kan de slijmbeurs gaan ontsteken. Er is dan sprake van een irritatie. Deze irritatie zorgt ervoor dat je slijmbeurs gaat opzetten.

Bij wie moet je zijn?

Onze specialisten

Onze fysiotherapeuten zijn allemaal
gespecialiseerd om je zo goed mogelijk
te kunnen helpen bij je klachten.

Judith Graafsma

fysiotherapie en psychosomatische fysiotherapie

Tjebbe Hettinga

fysiotherapie, manuele therapie, medical taping, schouderklachten, hoofdpijn en duizeligheid

Marlon Vels

fysiotherapie, bekkenfysiotherapie, stuitpijn, dry needling

Arjen Trip

fysiotherapie, manuele therapie, dry needling, McKenzie Methode, rugklachten en elleboogklachten

Back To Top