skip to Main Content

Klachten

Waar kan Marlon je mee helpen?

Bekken- en bekkenbodemklachten

Veel klachten in de bekkenregio zijn te verhelpen, maar door schaamte geven mensen deze klachten vaak niet aan bij zorgverleners. Met bekkenfysiotherapie maken we deze klachten bespreekbaar. Klachten in de bekkenregio kunnen zowel bij mannen, vrouwen als kinderen voorkomen.

De bekkenfysiotherapeut helpt bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. Door bewust deze spieren te leren gebruiken, en de houding en beweging op de juiste manier aan te leren, kunnen veel klachten verminderd of voorkomen worden. De bekkenfysiotherapeut adviseert o.a. over: drink- en eetgewoonten, toiletgewoonten, houding, bewegen en ontspanning.

Bekkenpijn tijdens de zwangerschap

Uit onderzoek blijkt dat 84% van de zwangere vrouwen pijn aangeeft in het bekken en/of de lage rug. Deze pijnklachten noemen we zwangerschapsgerelateerde lage rug- en bekkenpijn. We verstaan hieronder pijnklachten die tijdens de zwangerschap of tot 9 maanden na de bevalling zijn ontstaan. De klachten kunnen zowel vroeg als laat in de zwangerschap ontstaan. Het beloop van zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn is gunstig, bij het merendeel van de vrouwen verdwijnen de klachten na de bevalling.

Obstipatie

10-30% van de bevolking heeft weleens last van een moeizame stoelgang. Een verstopping is lastig en kan zorgen voor extra bijkomende klachten zoals: buikpijn, winderigheid, aambeien, huidklachten rondom de anus en een verminderde kwaliteit van leven.

SI-/bekkenpijn

Heb je last van lage rugpijn, bilpijn, pijn aan het stuitje, de liezen of het schaambeen? Dit zou veroorzaakt kunnen worden door klachten aan het SI-gewricht of het bekken. Het SI-gewricht is een onderdeel van het bekken. Het is namelijk de verbinding tussen het bekken en het heiligbeen.

Urineverlies

Ongewild urineverlies is een veelvoorkomend probleem, bij zowel mannen als vrouwen komt het voor. Wereldwijd heeft een kwart tot bijna de helft van alle volwassen vrouwen last van urineverlies. Bij mannen komt het urineverlies minder vaak voor, gemiddeld negen procent van de mannen hebben last van urineverlies. Bij oudere mannen ligt dit percentage hoger dan bij jongere mannen.

Verzakking

Mannen en vrouwen kunnen te maken krijgen met een verzakking. Met een verzakking bedoel we het naar beneden zakken van organen in het bekken. Toch komt een verzakking verreweg het meeste voor bij vrouwen. Een verzakking kan symptomatisch of asymptomatisch zijn. Wanneer je hinder hebt van de verzakking noemen we de verzakking symptomatisch.

Bij wie moet je zijn?

Onze bekkenspecialist

Onze behandelingen vinden plaats in onze praktijk
aan de Legedyk in Leeuwarden. Wanneer je (huis)arts
het nodig acht komen we als fysiotherapeut bij je thuis.

Marlon Vels

De bekkenfysiotherapie heeft mijn aandacht getrokken, omdat veel mensen zich niet bewust zijn van de bekkenbodem en de klachten die daarmee samen kunnen hangen.

Back To Top