skip to Main Content

Klachten

Wij kletsen niet uit de nek. Wij behandelen ze.

Klachten in de nek

Nek- en schouderklachten zijn de meest gehoorde klachten bij fysiotherapeuten. Zeer veel mensen hebben deze klachten, maar lang niet iedereen laat zich hiervoor behandelen. Dit terwijl er toch voldoende behandelmogelijkheden zijn. De oorzaak van nek- en schouderklachten is vaak een verkeerde lichaamshouding, zoals langdurig in dezelfde houding achter een computer aan het werk zijn. Ook stress en spanning kunnen de oorzaak zijn dat de spieren in de schouders verkrampen. Een andere oorzaak is bijvoorbeeld slijtage van de wervels of artrose. Behandelingen van nek- en schouderklachten resulteren bij Hettinga en Trip tot goede resultaten.

Artrose in de nek

Heb je last van artrose in de nek? In de volksmond wordt dit vaak slijtage genoemd. Wist je dat ongeveer 1 miljoen Nederlanders last heeft van artrose? Bij artrose neemt de kwaliteit van de tussenwervelschijven af. Hierdoor wordt de ruimte tussen de verschillende wervels kleiner.

Chronische nekpijn

Heb je al langer dan 3 maanden last van nekpijn? Dan spreken we van chronische nekklachten. Deze klachten komen meestal voort vanuit de gewrichten en spieren, maar vaak is er geen sprake van schade in dit gebied.

Nekhernia

Last van uitstralende pijn vanuit de nek naar de arm, of zelfs beide armen? Dan is het mogelijk dat je last hebt van een nekhernia. Een nekhernia ontstaat, doordat een zenuw in de nek wordt ingeklemd. Dit kan zorgen voor irritatie van de zenuw, wat de vervelende pijn naar de arm veroorzaakt.

Nek- & schouderklacht

Jaarlijks krijgt rond de 44,5% van de Nederlandse bevolking last van nek- en schouderklachten. Pijn in nek en schouders heeft verschillende oorzaken. De klachten komen voort uit de spieren, gewrichten en zenuwen.

Whiplash

Heb je nekklachten die ontstaan zijn door een ongeval? Dan zou het zomaar kunnen dat je last hebt van een whiplash. Een whiplash ontstaat namelijk bij ongevallen waarbij het hoofd snel heen en weer is gegaan, bijvoorbeeld van voren naar achteren. Dit gebeurt vaak bij een auto ongeluk, uitglijden, van de trap vallen, etc.

Bij wie moet je zijn?

Onze nekspecialisten

Onze behandelingen vinden plaats in onze praktijk
aan de Legedyk in Leeuwarden. Wanneer je (huis)arts
het nodig acht komen we als fysiotherapeut bij je thuis.

Arjen Trip

fysiotherapie, manuele therapie, dry needling, McKenzie Methode, rugklachten en elleboogklachten

Tjebbe Hettinga

fysiotherapie, manuele therapie, medical taping, schouderklachten, hoofdpijn en duizeligheid

Esther van der Schaaf

fysiotherapie, revalidatie en sportblessures

Back To Top