skip to Main Content
Heb je ons nu nodig? 058-2137333
Patiënten geven ons gemiddeld een 9.5
nekklachten

Laat je door ons informeren

Slijmbeursontsteking

Door een ongeluk, een ontsteking aan een gewricht of overbelasting kan de slijmbeurs gaan ontsteken.

Symptomen

  • pijn en stijfheid in de schouder
  • er zit een zwelling op de plek van de ontsteking
  • pijn straalt uit naar je arm en nek
  • bewegen gaat moeilijk

Wat is een slijmbeursontsteking?

De pezen in je schouder zorgen voor de verbinding tussen de spieren en de botten van je gewricht. Om dit soepel en pijnloos te laten verlopen zit er tussen je pees en het bot een met slijm gevulde holte. Deze slijmbeurs is belangrijk om soepel te kunnen bewegen.

Door een ongeluk, een ontsteking aan een gewricht of overbelasting kan de slijmbeurs gaan ontsteken. Er is dan sprake van een irritatie. Deze irritatie zorgt ervoor dat je slijmbeurs gaat opzetten. Er komt extra vocht. Je schouder voelt daardoor pijnlijk en stijf. Ook kan er op de plek van de ontsteking een zwelling ontstaan.

De pijn van de ontstoken slijmbeurs kan uitstralen naar je arm en nek. Bewegen wordt daardoor moeilijk.

Behandeling

Zowel rust maar ook het bewegen van je schoudergewricht zijn bij een slijmbeursontsteking belangrijk. Omdat de oorzaak vaak zit in een verkeerde houding of het verkeerd bewegen van je schouders, kan een fysiotherapeut en manueel therapeut je helpen dit te verbeteren.

Met oefeningen gaan we aan de slag met het verminderen van de pijn. Binnen je pijngrens gaan we je helpen te bewegen. Je houding staat hierbij centraal. Daarnaast kan manuele therapie gewrichten die het herstel tegenwerken beter laten bewegen. Ook gaan we aan de slag met het ontwikkelen van voldoende spierkracht, zodat de slijmbeursontsteking sneller hersteld en een volgende voorkomen kan worden.

Wist je dat je bij ons direct een afspraak in de online agenda kunt plannen?

[templatera id=”1905″]
Back To Top