skip to Main Content

Laat je door ons informeren

Schouderklachten

Schouderklachten kunnen ontstaan doordat een bepaalde beweging intensief en herhaaldelijk wordt uitgevoerd. Hierdoor kunnen de schoudergewrichten versleten zijn of is er een ontsteking ontstaan.

Symptomen

  • pijn rond het schoudergewricht
  • pijn kan uitstralen naar schouderbladen, nek, elleboog en vingers
  • pijnlijke schouder bij het slapen

Wat zijn schouderklachten?

Je schouder gebruik je dagelijks bij veel bewegingen. Iets naar je mond brengen, je haar kammen, een tas optillen; je schouder maakt het mogelijk. Pijn in de schouder kan dan ook erg vervelend zijn. De pijn voel je rond het schoudergewricht. Soms kan dit uitstralen naar schouderbladen, nek, elleboog en vingers. Ook bij het slapen kan je je pijnlijke schouder voelen.

Bekende klachten aan de schouder zijn: slijtage van het schoudergewricht, schouder impingement, frozen shoulder en slijmbeursontsteking.

Met de pijn in je schouder wordt bewegen steeds lastiger. Ondanks de pijn is het belangrijk te blijven bewegen. Met oefeningen kan een fysiotherapeut of manueel therapeut je helpen, zodat je schouder je minder belemmert.

Behandeling

Rust en bewegen zijn bij schouderklachten van belang. Door je spieren te bewegen, ontspannen de spieren en wordt de doorbloeding van de schouder bevordert. Wanneer je beweegt, is het belangrijk dat je dit doet binnen je pijngrens.

Met fysiotherapie en manuele therapie kunnen we je helpen de juist bewegingen te doen. We bekijken eerst waardoor je schouder niet herstelt. Vervolgens doen we gerichte oefeningen en proberen met manuele therapie ruimte te maken om verder te herstellen. Binnen je pijngrens bouwen we het gebruik van je schouder op. Ook geven we adviezen over hoe je je schouder bij dagelijkse activiteiten en in je werk het beste kan gebruiken.

Wist je dat je bij ons direct een afspraak in de online agenda kunt plannen?

Back To Top