skip to Main Content
Heb je ons nu nodig? 058-2137333
Patiënten geven ons gemiddeld een 9.5
nekklachten

Laat je door ons informeren

Frozen Shoulder

Een frozen shoulder kan op vele manieren ontstaan. Je kunt spontaan last krijgen van de pijnlijke schouder, maar veelvuldig komt het ook door een val of ongeval.

Een beperkte bewegingsmogelijkheid kan al een vroeg symptoom zijn van een frozen shoulder. Je kan dan vooral ’s nachts pijn hebben aan je schouder.

In een later stadium van de frozen shoulder neemt de pijn af, maar blijft de stijfheid.

Je hebt als het ware een ‘bevroren schouder’. Het kan dan maanden tot jaren duren totdat je schouder weer pijnvrij en optimaal kan bewegen.

Wat is een fozen shoulder?

De frozen shoulder, ook wel stijve schouder genoemd, zorgt voor het beperkt kunnen bewegen van de schouder. Je voelt pijn als je je arm boven je hoofd tilt, als je iets voor je lichaam langs wilt grijpen of als je je arm achter je rug beweegt.

De pijn wordt veroorzaakt door een vorm van gewrichtsontsteking.

Behandeling

In het beginstadium is het onverstandig om bij een frozen shoulder door je pijngrens heen te bewegen. Met oefeningen van de fysiotherapeut en manueel therapeut zorg je ervoor dat de overgebleven beweeglijkheid zo goed mogelijk benut wordt.

Tegelijkertijd bouwen we je spierkracht en stabiliteit met oefeningen op. We bieden je daarbij controle over je bewegingen zodat je uiteindelijk steeds meer kan doen.

Daarnaast zorgen we er met manuele therapie voor dat de gewrichten rondom de schouder optimaal bewegen en mobiliseren we je schouder zelf, zodat je weer pijnvrij kan bewegen. De frozen shoulder is dan ‘ontdooit’.

Wist je dat je bij ons direct een afspraak in de online agenda kunt plannen?

[templatera id=”1919″]
Back To Top