Slijtage nekwervels en fysiotherapie

Wat zijn versleten nekwervels?

Slijtage in de nek ontstaat doordat de tussenwervelschijven tussen de wervels in je nek steeds dunner worden. Hierdoor kunnen twee wervels elkaar raken. Dit is een pijnlijk gevoel.

Je merkt versleten nekwervels (artrose van de nek) bijvoorbeeld door een stijf gevoel bij bewegen. Na een periode van rust is de pijn goed te voelen. Dit kan bijvoorbeeld ’s ochtends bij het opstaan zijn.

De nekklachten kunnen ook sterker zijn na langdurig zitten in dezelfde houding.  Of als je een onnatuurlijke houding aanneemt. Zwaar lichamelijk werk, veel en zwaar sporten of blessures kunnen de oorzaak zijn van versleten nekwervels of de problemen verergeren.

Niet alleen is de pijn voelbaar in je nek. De pijn kan doortrekken naar je hoofd, wat een langdurige zeurende hoofdpijn tot gevolg heeft.

Met een röntgenfoto, MRI of CT-scan is slijtage aan de nekwervels goed vast te stellen.

Wat kan de fysiotherapeut en manueel therapeut?

Nekklachten worden in veel gevallen veroorzaakt door een verkeerde houding. Met een gerichte behandeling kan de fysiotherapeut en de manueel therapeut je gewrichten soepel maken en houden.

Binnen je pijngrens maken we bewegingen en rekken de nekspieren. Ook kunnen we samen met jou werken aan een goede belastbaarheid van de nek en optimale houding. Zeker wanneer je een zittend beroep hebt kan dit erg zinvol zijn.

Privacy Policy Settings

Google Analytics Verzamelen van statistieken