Nekhernia en fysiotherapie

Wat is een nekhernia?

Een hernia in de nek is een uitstulping van de zogenaamde tussenwervelschijf. Deze uitstulping drukt op je zenuwen, je bloedvaten of op het ruggenmerg. Je kan een sterke pijn voelen die naar je arm uitstraalt. Ook kan je een doof of tintelend gevoel in je armen hebben, al dan niet in combinatie met minder kracht. Eventueel kan de nekhernia zorgen voor problemen bij het lopen.

Een nekhernia is anders dan een rughernia. De symptomen komen overeen, maar bij een rughernia ontstaan alleen problemen in je benen.

De diagnose nekhernia wordt gesteld door de neuroloog. Met onderzoek zoals met een MRI-scan kan aangetoond worden dat de pijnklachten in de arm komen door het uitstulpen van de tussenwervelschijf.

Wat kan de fysiotherapeut en manueel therapeut?

Een fysiotherapeut en manueel therapeut kan bij een nekhernia helpen door gespannen nekspieren te behandelen en ruimte te maken voor herstel. Met manuele therapie proberen we omliggende gewrichten optimaal te laten bewegen en het herstel positief te beïnvloeden . Als de nekhernia voortkomt uit een verkeerde houding, kunnen gerichte adviezen en oefeningen helpen. Met een betere houding en goede manier van bewegen worden de klachten minder en problemen in de toekomst voorkomen.

Privacy Policy Settings

Google Analytics Verzamelen van statistieken