VERSCHIL FYSIOTHERAPIE EN MANUELE THERAPIE

Wat is het verschil?

Manuele therapie is officieel een specialisatie in de fysiotherapie. De beide behandelvormen verschillen echter sterk van elkaar.

In onze praktijk passen we vooral fysiotherapie toe bij problemen die te maken hebben met spieren, pezen, kapsels en banden. We oefenen in kracht, coördinatie en souplesse bij het bewegen. Vaak geven we je ook oefeningen mee voor thuis.

Manuele therapie richt zich meer op de gewrichten van de armen en benen. Veelal richten we ons daarbij op de wervelkolom. Bij stijfheid en belemmering biedt deze therapievorm veel mogelijkheden. Soms wordt ook het bekende ‘kraken’ toegepast.

Fysiotherapie en manuele therapie onder één dak in Leeuwarden

Als praktijk bieden we én fysiotherapie én manuele therapie aan. Tijdens de intake en behandeling zijn we daardoor in staat je van de juiste adviezen te voorzien. Dit betekent dat we je soms voorstellen om meer manueel therapeutische oefeningen te doen of andersom. Hiermee bieden we je altijd een behandeling op maat. Wij zullen je altijd informeren over het behandelplan; mocht het voor jou niet duidelijk zijn of er fysiotherapie of manuele therapie wordt toegepast vraag dit dan aan je behandeld therapeut.