MANUELE THERAPIE

Wat is manuele therapie?

Het doel van manuele therapie is het beter laten functioneren van de gewrichten en je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruiken wij een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar; je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Wanneer naar een manueel therapeut?

Wanneer je een gewricht minder kunt bewegen of daar pijn bij hebt, kan onze manuele therapie in Leeuwarden uitkomst bieden.

  • hoofd- en nekpijn
  • nek- en schouderklachtenmet uitstraling naar de armen
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar één of beide benen
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
  • heupklachten

Werkwijze manueel therapeut

Intake: snel duidelijkheid

Na een screening bestaat je eerste afspraak verder uit twee onderdelen: een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek stellen wij vragen over je klachten. Bijvoorbeeld hoe ze ontstaan zijn en wanneer ze toenemen of verminderen.

Daarna volgt een lichamelijk onderzoek waarbij wij je houding en bewegingen beoordelen en je gewrichten onderzoeken. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaak van je klachten zit. Samen beslissen wij of manuele therapie zinvol is. Is dat niet het geval, dan bespreken wij een aanpak voor een eventuele andere behandeling. Zo heb je dus meteen na de eerste afspraak duidelijkheid over het vervolg. Een intake, het onderzoek en het bespreken van het behandelplan duurt ongeveer 30 minuten.

Behandeling: effectieve therapie

In de manuele therapie bestaan er een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast om de gewrichten beter te laten functioneren en je houding en bewegingen te kunnen verbeteren. De effecten zijn vaak direct merkbaar;  je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.