FYSIOTHERAPIE

Wat is fysiotherapie?

Door sportblessures of klachten die het gevolg zijn van werk, een ongeval, ziekte of gewoon ouderdom, is bewegen soms niet meer vanzelfsprekend. Ook problemen met je houding kunnen je bewegingsvrijheid beperken in het dagelijks leven.

Met fysiotherapie helpen we je om op een verantwoorde manier te sporten te werken en te bewegen. We helpen je bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van spierkracht, werken aan je houding en zorgen ervoor dat je (weer) goed en functioneel beweegt. Problemen kunnen daardoor beperkt of voorkomen worden.

Wanneer naar een fysiotherapeut?

Voor klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen kan je terecht bij onze fysiotherapiepraktijk in Leeuwarden. Ook voor preventief advies en voorlichting kan je bij ons langskomen. Enkele voorbeelden van problemen waarbij fysiotherapie kan helpen zijn:

  • Spierblessures
  • Gewrichtsklachten
  • Beperkt zijn in bepaalde bewegingen bij het sporten
  • Overbelasting, zoals bij polsklachten, ‘tennisarm‘ of ‘jumpersknee’
  • Door lichamelijk klachten niet meer of beperkt kunnen werken;
  • Neurologische klachten
  • Revalidatie na een operatie
  • Slijtage, bijvoorbeeld aan de schouder

Werkwijze fysiotherapeut

Onze behandelingen vinden plaats in onze praktijk op de Emmakade in Leeuwarden. Wanneer je (huis)arts het nodig acht komen we als fysiotherapeut bij je thuis.

Eerste afspraak: screening en snel duidelijkheid

Tijdens de eerste afspraak bespreken en bekijken we de klachten met je. We stellen vast of fysiotherapie het beste kan helpen. Indien noodzakelijk nemen we ook contact op met je huisarts. Op basis van de klachten stellen we een behandelplan op. De intake en het onderzoek duren in totaal een half uur.

Behandeling: effectief aan de slag

De behandeling is maatwerk: elke klacht en elk lichaam vraagt een andere aanpak. We behandelen met massage, oefeningen, mobiliserende technieken, medical tapingdry-needling en adviezen. Natuurlijk werken we hierbij volgens de richtlijnen van onze beroepsgroep (KNGF). Een behandeling duurt ongeveer een half uur.

Preventief advies

Ook voor advies en voorlichting kan je bij ons terecht. Als je bijvoorbeeld op een verantwoorde manier wilt sporten, stellen we een beweegplan op. Hierbij houden we natuurlijk rekening met je wensen én wat fysiek mogelijk is.