Schouder Impingement en fysiotherapie

Wat is schouder impingement?

Bij een schouder impingement wordt weefsel tussen de schouderkop en het schouderdak ingeklemd. Het zijn vaak spierpezen en slijmbeurzen die in de knel komen te zitten. Wanneer je je arm heft of naar binnen draait, voel je een sterke pijn in de schouder.

Er kunnen verschillende oorzaken voor schouder impingement zijn. Een zwelling kan de inklemming veroorzaken. Maar ook door een verkeerde vorm van het schouderdak kan je de pijn gaan voelen. Wanneer je veel boven je hoofd werkt of veelvuldig heft met je arm kan de inklemming in de schouder gaan ontstaan.

Ook je lichaamshouding kan de oorzaak zijn van schouder impingement. Zo kan een sterk gekromde rug de pijnklachten in de schouder veroorzaken.

Wat kan de fysiotherapeut en manueel therapeut?

Na onderzoek door een fysiotherapeut of manueel therapeut kan schouder impingement geconstateerd worden. Met de behandeling kan vervolgens de mobiliteit (beweeg-mogelijkheden) en stabiliteit van de schouder verbeterd worden.

We kijken daarbij niet alleen naar de schouder. De andere gewrichten zoals arm, nek en bovenrug behandelen we ook. Je schoudergewricht en schouderblad staan er in verbinding mee. Je houding en bewegingspatronen beoordelen we ook. Op deze manier kunnen we een blijvende oplossing voor de pijnklachten in de schouder bieden.

Privacy Policy Settings

Google Analytics Verzamelen van statistieken