Afspraak maken
Contact
Niet digitaal een afspraak plannen? Natuurlijk kan dat ook! Je kan ons bereiken op 058-2137333.

Nog 30 nachtjes slapen….

Nog 1 maand….

Het aftellen is nu echt begonnen. Nog 30 streepjes op de muur en wij gaan beginnen aan onze marathon in New York. Het gaat steeds meer kriebelen, maar ook de zenuwen nemen toe. Heb ik wel genoeg gelopen, kan mijn lichaam het wel aan en hoeveel moet ik nu nog trainen? Die vragen werden versterkt tijdens de loop over de Centrale As. Sterker nog: ik heb de laatste kilometers echt afgevraagd waar ik in godsnaam mee bezig ben en of ik wel genoeg heb getraind voor de New York marathon.

 

De Centrale As Loop

Zaterdag 24 september werden we met bussen vanuit Dokkum naar Nijega gebracht. We kwamen kwart over 1 aan en konden om 14 uur starten. Dus wachten, drinken, warm lopen en praten met bekenden. Veel mensen willen toch weten hoe het met de voorbereidingen van onze marathon gaat. 14 uur klinkt het startschot, we hebben de gehele 21,1 kilometer voor de wind en het zonnetje schijnt heerlijk. Goede omstandigheden voor een prima eindtijd. Daar lijkt het de eerste 10 kilometer ook op. Daarna lopen mijn kilometertijden langzaam op, van gemiddeld 4:58 per kilometer naar 5:10 per kilometer. Op dat moment probeer ik nog te relativeren, veel getraind, geen ideale voorbereiding etc. Het werkt; na 15 kilometer kan ik weer versnellen naar 4:56 per kilometer. Daarna komt er iemand achterop mijn rug zitten, pakt zijn grote zwarte hamer en geeft mij vervolgens een gigantische dreun. Het lichtje gaat langzaam uit en de laatste 2 kilometer heb ik meer gewandeld dan hard gelopen. Die 2 kilometer leek eeuwen te duren en juist in die 13 minuten passeert de gehele afgelopen voorbereiding: 21,1 kilometer zou nu toch geen probleem moeten zijn?

Het was warm, de zon scheen volop en de warmte werd ook via het nieuwe asfalt op het lichaam weerkaatst. Daarnaast had ik geen drinken mee genomen (stond langs de route, maar dat was te weinig voor mij).

 

Herstel

Het heeft 4 dagen geduurd voordat ik weer hersteld was van de inspanning van die bewuste zaterdag. Twee dagen na de loop doe ik altijd een rustige hersteltraining; tijdens die training voelde ik mij 80.

 

Generale repetitie

Afgelopen maandag heb ik samen met Heit 34 kilometer hard gelopen. De eerste 13 kilometer gezamenlijk en de volgende 21 kilometer apart. Mijn tempo ligt iets hoger dan van Heit en anders zou het voor mij een te lage belasting zijn. De eerste 13 kilometer hebben we dan ook rustig pratend volbracht. Daarna heb ik het tempo langzaam omhoog geschroefd. Het tempo zat er lekker in, en dan komt kilometer 28…. Nooit heb ik verder hardgelopen dan 28 kilometer. Hoe zal dit gaan, kan ik dit volhouden? Wederom allemaal vragen, maar dit keer onterecht. Het bleef heerlijk lopen. Dit gaf mij weer zoveel moed dat ik er weer naar uitkijk om naar New York te vliegen en daar de marathon te lopen.

Ik hoop voor vertrek nog een blog te kunnen schrijven, maar in New York zal ik alle dagen een verslag(je) op Facebook plaatsen. Wil je op de hoogte blijven van mijn avontuur in New York? Like dan onze facebook-pagina: www.facebook.com/hettingaentrip

 Wij maken op onze site gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten