Afspraak maken
Contact
Niet digitaal een afspraak plannen? Natuurlijk kan dat ook! Je kan ons bereiken op 058-2137333.

Een fysiotherapeut met een blessure?!

Een tandarts met kiespijn, een huisarts die griep heeft of een fysiotherapeut met een blessure; dat kan toch niet?

Toch wel. Een paar weken na mijn vorige blog overkwam mij dat. Ik viel tijdens het hardlopen op mijn knie. Direct opstaan en doorgaan, ik wilde namelijk voor het eerst meer dan 21 kilometer gaan hardlopen. Gelukkig de pijn lijkt mee te vallen, snel de laatste 8 kilometer volbrengen tot ik thuis ben. Tijdens het lopen besef ik al dat de pijn de dag later nog kan komen, maar gelukkig hoef ik daar in die laatste 8 kilometer nog geen rekening mee te houden.

Een paar dagen later ga ik een rustig rondje van ongeveer 10 kilometer lopen. Na 2 kilometer voel ik mijn rechter knie en weer een paar kilometer later voel ik mijn linker bovenbeen (hamstring). Het zal wel overgaan…  Even wat langzamer lopen en dan de volgende training maar wat fanatieker. Het werkte niet, de pijn werd alleen maar erger en de laatste 3 kilometer heb ik moeten wandelen.

Een hele teleurstelling, maar gelukkig is New York nog ver weg. Na 3 weken absolute rust (op advies van Arjen Trip) ben ik weer rustig gaan opbouwen en nu sinds een paar weken loop ik eindelijk weer de afstanden die ik gewend ben. En ook zonder pijnklachten.

Het volgende doel is de halve marathon van Loop Leeuwarden op zondag 22 mei. Deze halve marathon wil ik een nieuw persoonlijk record lopen. Donderdag 26 mei ga ik, met mijn schoonvader en zwager, 10 dagen naar Schotland. Waarschijnlijk zal daar niets van hardlopen komen, maar daarna gaat de blik op New York. Dan gaat in het begin vooral de trainingsfrequentie omhoog (van 2x per week naar 4x per week).

New York is nog ver weg, maar wanneer ik bedenk dat ik geen half jaar meer heb om te trainen lijkt het toch snel dichterbij te komen.Wij maken op onze site gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten